Polstrování na křesla 



na stránku
Zobrazeno 25 – 36 z 52 položek
Zobrazeno 25 – 36 z 52 položek

Polstrování na zahradní křesla z pevných tkanin

Nestárnou pod deštěm, nebojí se slunečního světla a jsou příjemné na dotek – moderní polstrování na zahradní křesla. Co jiného než moderní materiály mohou být navrženy pro venkovní použití. Jaký je rozdíl mezi tkaninami určené pro exteriér a interiér? Venkovní tkaniny mají vysokou odolnost proti opotřebení, nebojí se deště, slunce a soli. Polstrování na zahradní křesla se vyrábějí z akrylových vláken, která jsou barvená a namáčená do speciálního roztoku. To tkanině umožňuje mnohem déle udržet původní barvu, pokud je vystavena slunečnímu světlu nebo mechanickému opotřebení.

Polstrování na zahradní křesla se impregnují

Pro polštáře používané v uzavřených pavilonech lze použít méně nákladné tkaniny. Během deště by ovšem neměly zůstat venku. Ale pokud se to stane, polštáře se musí rychle vysušit, aby neztratily svou dekorativitu. Zde by se vám mohl hodit i nějaký párty stan. Pro lavičky, venkovní stoličky, zahradní lehátka a křesla se používají nábytkové tkaniny z mikrovláken, materiály ze směsných vláken se speciální impregnací. Dají se snadno udržovat, zejména pokud je polstrování na zahradní křesla sundavatelné. Přírodní materiály se rychle opotřebovávají a ztrácejí barvu na slunci. Příkladně vlna pro polstrování na zahradní křesla je naprosto nevhodná.

Polstrování na zahradní křesla - plniva

Všechny výplně v polstrování na zahradní křesla jsou rozděleny do dvou skupin: přírodní a umělé. Polštáře pro zahradní nábytek jsou často vyrobeny z umělých plnidel. Vyschnou poměrně rychle, udržují dobře tvar, jsou pratelné, paraziti a houby se v nich nevyskytují. Přírodní plniva mohou způsobit alergie, schnou déle, některé vyžadují zvláštní péči. Nejlevnější umělé plniče pro polstrování na zahradní křesla: sintepon; listová pěnová pryž; polystyrénové kuličky. Pro odolnější výrobky používejte: dacron, hollofayber nebo vysoce elastickou polyuretanovou pěnu.