Polyratan lisovaný - sety zahradního nábytku 



na stránku
Zobrazeno 1 – 12 z 18 položek
Zobrazeno 1 – 12 z 18 položek

Zahradní sety - polyratan lisovaný do každé zahrady

Jedním z nádherných míst pro rekreaci je zahrada. V ní můžete trávit čas sám a v klidu přemítat o životě nad šálkem lahodné brazilské kávy, přečíst si knihu nebo naopak, pozvat své přáteli na grilování (zahradní grily zde) či piknik. Pro pohodlný pobyt na zahradě potřebujete zahradní nábytek. Nebudeme se omezovat na lavičku a stůl, ale rovnou se podíváme na zahradní sety - polyratan lisovaný. Velmi důležitým kritériem při výběru nábytku je materiál, z něhož je vyroben, protože bude vystaven atmosférickým a mechanickým vlivům. Běžně se používají tyto materiály jako je přírodní a umělý ratan, plast, kov, kámen a dřevo.

Zahradní sestavy - polyratan lisovaný patří mezi nejoblíbenější zahradní nábytek

Každý typ materiálu má své výhody a nevýhody. Nábytek z umělé hmoty je levný a praktický, protože se vůbec nebojí vlhka, ale nevypadá tak dobře, esteticky a krásně jako dřevěný nebo nábytek z přírodního ratanu. Na druhou stranu, přírodní ratan a dřevo nejsou vždy praktické, nesnášejí vlhkost a škůdce. Ale pokud budete dodržovat pravidla pro péči o nábytek, bude vám sloužit po dlouhou dobu. Velice jednoduchou údržbu a trvanlivost nabízí zahradní sety - polyratan lisovaný, oceníte i nízkou pořizovací cenu proti přírodnímu ratanu.

Zahradní sety - polyratan lisovaný. Co je umělý ratan?

Pokud zvolíte zahradní sety - polyratan lisovaný, jedná se o umělý polymerní materiál založený na celulóze a nylonu, někdy i s gumou - přesné složení umělého ratanu je obchodní tajemství. Při prodeji se může tento materiál ještě jmenovat: syntetický ratan nebo polyratan. Často se nachází na nábytku štítek "syntetická pryskyřice", což znamená jen syntetický materiál s přídavkem kaučuku. Vnější materiál vypadá jako dlouhé plastové zaplétané pásky, ze kterých je snadné „tkát“ copy na rámu. Čím blíže jsou pletence k sobě navzájem, tím lepší je kvalita.