774 454 067

Po - Pá 9 - 16 h

info@t-stany.cz

Kategorie

Proč nakoupit u nás

1. Vše skladem
2. Profesionální klientský servis
3. Garance doručení do dvou dnů
4. Kvalitní zboží za příjemné ceny
5. Info o průběhu objednávky

Skvělé zakrytování poskytnou bazénové plachty

Skvělé zakrytování poskytnou bazénové plachty

Zahradní bazén je běžnou součástí každého domu. Je to skvělé místo pro odpočinek, letní radovánky s rodinou, ale také místo pro osvěžení plné vody. Voda se v bazénu musí ale dobře udržovat a to nejen z hygienických důvodů. Čistá voda je tedy základ, a aby si člověk nemusel lámat hlavu nad tím, že musí každý den chodit se sítkem v ruce kolem bazénu a odstraňovat nečistoty, je vhodným řešením bazénová plachta.

Bazénové plachty

Tyto plachty jsou v zásadě obohaceny o speciální chemicky odolnou polypropylenovou síť a smyčky, které jsou upevněny ke kotvícím kolíkům po celém obvodu bazénu pomocí pružinových mechanismů. Plachta vlastně funguje jako určitý druh membrány. Na jednu stranu umožňuje průchod deště a na druhé straně zabraňuje vnikání nečisto  a listí do bazénu. Pro výrobu takových bazénových plachet se vždy používají vhodné materiály s protiplísňovými a antibakteriálními vlastnostmi. Tento špičkový materiál je odolný vůči slunečnímu záření i chemikáliím v bazénu. Je to velmi odolný materiál, který vydrží zatížení až 350 kg.

Jaké pozitivní vlastnosti bazénové plachty mají

Plachty plní nejen ochrannou funkci, ale lidé si je pořizují i proto, že jsou lehké, snadno se udržují a snižují odpařování vody v bazénu. Není nutné jej neustále doplňovat a znovu ošetřovat chemikáliemi. Úspory na bazénových chemikáliích jsou evidentní. Dále tyto plachty nemusejí být je krycími plachtami. Na trhu jsou plachty také solární, zimní a ty mimo již zmíněnou ochranu mají ještě další pozitivní vlastnosti. Navíc je třeba také poznamenat, že jednoduchá je zde také manipulace bazénové plachty. Co se týká ceny takové bazénové plachty, ta je velmi příznivá a v porovnání s jinými možnostmi zakrytování daleko nižší.

Solární plachty

Tento druh plachet plní nejen funkci ochrannou, ale již slovo solární může člověka nasměrovat na využití solární energie. Plachta je vyrobena z bublinkové polyetylénového tepelně izolačního materiálu a v podstatě díky malým bublinkám, které fungují jako, lupy je možné vodu v bazénu ohřát o několik stupňů. Sluneční paprsky se musejí dostat až na dno bazénu, aby bylo možné vodu prohřát a udržet ji déle teplou. Ale bublinky také fungují jako malé vznášedlo a udržují plachtu na hladině.

Zimní bazénové plachty

U těchto plachet je pozitivem jejich pevnost a vysoká odolnost proti nízkým teplotám. Zimní plachty mají chránit bazén právě v zimním období, kdy je prázdný. Jsou vyztuženy ocelovými lanky nebo jinými výztužemi, které pomáhají zabraňovat nechtěnému pádu.

A co plachty pro atypický bazén

I tato možnost tady je. Je potřeba ale oslovit odbornou firmu, která se zabývá realizací bazénových plachet na míru. Technik takové firmy pak přijde na zahradu, kde je bazén a načrtne si jeho tvar, rozměří si ho a pak už jen člověk může čekat několik dní na to, až bude plachta hotová.

Příslušenství

Bazénové plachty se ale mnohdy neobejdou bez důležitých doplňků, jako jsou kotvící kolíky, napínací gumy, odtoková sítka a filtry různých velikostí, ale patří sem také speciální navijáky, které usnadní manipulaci s plachtou. Mohou být nejen na ruční pohon, ale také na elektrický pohon.